over ons

Kerkhof Laren opende in 1922 voor het eerst zijn deuren en is sinds die dag een herkenbare winkel in hartje Laren. Hoe Kerkhof Laren begon als een ijzerwarenwinkel is het inmiddels uitgegroeid tot een historische winkel vol exclusieve tuinmeubelen, expert op het gebied van hang- en sluitwerk en zijn de historische ijzerwaren nog steeds een deel van dit veelzijdige bedrijf!

Nu is het bedrijf onder leiding van de derde generatie, een eigentijdse winkel waar onze specialisten voor u klaar staan om u te adviseren en kennis te laten maken met onze mooie producten. Onze specialisten zijn verdeeld over verschillende productgroepen, waaronder: hang- en sluitwerk, beveiliging, Vipp, tuinmeubelen en buitenbeleving.

tuinmeubelen

Het buitenbeleven is de laatste jaren van grote waarde gebleken. Minder reizen, meer thuis genieten. Dat genieten begint bij een bezoek aan ons bedrijf. Onze exclusieve tuinmeubelcollectie is ongekend groot. We leveren enkel tuinmeubelmerken die gebruik maken van exclusieve, hoogwaardige en weerbestendige materialen. De mooiste merken tuinmeubelen, zoals Dedon, Royal Botania, Manutti, Borek, Gloster, Traditional Teak, Barlow Tyrie en Vincent Sheppard, zijn te zien in onze showroom en te ‘bezitten’.

meer informatie

Buitenverlichting

Buitenverlichting verhoogt de sfeer (en veiligheid) rondom uw huis. De enorme collectie van Kerkhof Laren omvat klassieke en design modellen van de merken: Royal Botania, Roger Pradier, Limehouse enz.

meer informatie

Terrasverwarming

ls we op een frisse avond toch buiten willen genieten hebben we een enorme keuze aan terrasverwarming. Wij zijn dé specialist op het gebied van terrasverwarming. Op gas of elektrisch, infrarood of onzichtbare warmte, maar altijd oogstrelend mooi: een Dome, Heatsail of Boretti. Met zo’n sfeervolle  warmtebron is het gezellig om buiten te kokkerellen. Alle terrasverwarmingen kunt u zien en ervaren in onze ruime showroom.

meer informatie

barbecue

Outdoor cooking is hot! In Laren kunt u kiezen hoe culinair u wilt zijn. De merken die we voeren zijn Ofyr en Boretti en als u van culinaire hoogstandjes houdt: de onvergetelijke Big Green Egg. In zes maten en met oneindig veel accessoires. Iedere barbecue wordt gemonteerd geleverd en alle modellen en accessoires zijn leverbaar.

meer informatie

Vipp

Wij zijn dé Vipp Flagshipstore van Nederland met een compleet ingerichte Vipp Studio. Hier kunt u kennis maken met het prachtige Deense designmerk Vipp. Hier is het complete assortiment van het Deense designmerk bij ons te zien, voelen en te ervaren. Van designmeubelen tot twee unieke Vipp keukens, van verlichting tot woonaccessoires. U kunt in Vipp Studio alles zien, voelen en beleven. Om de woning nog mooier te maken kunt u op onze eerst verdieping kennis maken met onze Vippstudio.

meer informatie

Hang & sluitwerk

In onze showroom kunt u een uniek assortiment deurbeslag, raambeslag, veiligheidsbeslag en meubelbeslag gepresenteerd zien.  Graag ontzorgen wij onze klant bij het zoeken van passende sluitwerk. Naast een ruime collectie restoratief deurbeslag, eigen geproduceerd en ontworpen sluitwerk, presenteren wij exclusieve merken. 

meer informatie

beveiliging

Een mooi huis moet ook een veilige woonplek zijn. Iedereen heeft waardevolle spullen die op een veilige manier opgeborgen moeten worden. Daarom hebben we ruime keus in veiligheidssloten cilinders en brandkasten en kluizen. Ook voor deze producten geldt: advies bij u thuis is een service dat wij onze klanten bieden. Wij leveren de kluis af en zorgen voor een veilige plaatsing. PS: Een kluis van CQ Safe is exclusief verkrijgbaar bij ons.

meer informatie

Bij Kerkhof Laren werken lokale werknemers met veel passie die ervoor zorgen dat uw wensen worden gehoord. Maak kennis met het Kerkhof Laren team:

ijzerwaren en hang&sluitwerk

Adriaan

Adriaan is een bekend gezicht onder de vaste klanten van Kerkhof Laren, al ruim 40 jaar werkt Adriaan fulltime bij het familiebedrijf. In 1980 kwam hij als jonkie binnen bij de afdeling verkoop ijzerwaren en gereedschappen, maar in de afgelopen jaren is zijn takenpakket uitgebreid. In de afgelopen vier decennia heeft Adriaan de winkel zien veranderen, maar dit vindt hij gelukkig alleen maar leuk: “Anders was ik ook niet zo lang gebleven”, vertelt hij lachend. Ondanks dat Adriaan al vier decennia bij het familiebedrijf werkt, zit stoppen er voorlopig nog niet in verklapt hij: “Ik denk ook dat het nog heel lang gaat duren”, vertelt hij met een knipoog en een grote lach op zijn gezicht.

tuinmeubelen

Arnold

Al 18 jaar staat Arnold aan het roer op de afdeling tuinmeubelen bij Kerkhof Laren. Wat zijn werk het allerleukste maakt is de diversiteit: “Alles mag, van kleding inkopen voor de logistiek tot aan met directeuren praten van grote bedrijven. Het is heel divers, dat maakt het leuk”, vertelt hij enthousiast.In de afgelopen jaren heeft Arnold het familiebedrijf niet alleen zien veranderen, maar heeft daar ook zijn aandeel in gehad. “Het is leuk dat ik in de 18 jaar dat ik hier werk het heb zien veranderen van een winkel naar een showroom.”, aldus Arnold. Dat Kerkhof Laren een bijzonder bedrijf is, benadrukt Arnold nog eens extra: “We zijn heel bijzonder binnen de markt. Het is leuk om daar onderdeel van uit te maken”

hang&sluitwerk

Melvin

tuinmeubelen

CARIÑA

Cariña is al bijna 15 jaar een van de gezichten van het specialisme tuinmeubelen bij Kerkhof Laren. Na zoveel jaren heeft Cariña altijd nog veel plezier in het werken met stijl en kleuren: “Ik vind het erg leuk om allemaal stalen bij elkaar te leggen en er dan een mooi geheel van te maken, zodat de klant er dan erg blij mee is”, vertelt ze enthousiast. Het helpen van de klant beschouwd Cariña als een belangrijk, maar zeker ook een voldoening gevende taak: “Ik wil vooral dat de klant tevreden de deur uitgaat met het gevoel dat hij goed geïnformeerd is en de juiste producten aangeboden heeft gekregen”. Cariña straalt niet alleen warmte uit naar haar klanten, maar ook heeft ze altijd oog voor haar collega’s: “Ik vind het erg belangrijk dat je het onder collega’s goed hebt met elkaar”, vertelt ze warmhartig. 

hang&sluitwerk

gerard

Gerard is een van de gezichten van het specialisme exclusieve hang- en sluitwerk. Zes jaar geleden kwam Gerard binnen bij Kerkhof Laren nadat hij het werken met deze productgroep miste, via zijn netwerk kwam hij terecht bij het familiebedrijf. “Ik vond het designelement achter de hang- en sluitwerk altijd al heel erg mooi”, vertelt hij met passie. Vanaf jongs af aan heeft Gerard altijd al een grote liefde voor interieur en alles daaromheen. Deze passie is terug te zien in zijn werkwijze: “Een deurkruk kan iets heel simpels zijn. Het is een apparaat om een deur open te maken, maar daarnaast is het nog zoveel meer. Dit heb ik altijd heel leuk gevonden aan hang- en sluitwerk omdat het dichtbij interieur ligt”, aldus Gerard.

directie

Jan

Jan van den Brink is de tweede generatie in dit familiebedrijf. Sinds 1980 staat Jan aan het roer, maar voor die tijd was hij ook al werkzaam bij Kerkhof Laren, toen hadden zijn vader en oom nog de leiding over het bedrijf. Twintig jaar geleden heeft Jan het werk achter de toonbank vervangen voor een andere rol. Namelijk het bedenken van hang- en sluitmerken zoals Goylant, Eemland en Ottolini, producten op de markt zetten en producten laten maken. Inmiddels heeft Jan het stokje overgegeven aan de derde generatie, zijn dochter Nilleke. ‘’Ofschoon ik al lang officieel met pensioen ben, mag ik officieus op de achtergrond, nog wat voor Kerkhof Laren betekenen.’’ 

administratie

Karin

Karin is al bijna 12,5 jaar bij Kerkhof Laren een rots in de branding op de afdeling administratie. Toen Karin hier binnenkwam ging het er nog op de ouderwetse manier aan toe bij de administratie en dat was even wennen. “Er is veel veranderd want ze werkten toen nog met bonnenboekje, ze hadden nog geen computersysteem”, vertelt ze lachend. Niet alle veranderingen vindt ze altijd even leuk, maar gelukkig bekijkt ze het ook positief: “Enige wat ik aan veranderingen wel moeilijk vindt, is collega’s die weggaan, maar dat heeft ook weer voordelen dat er weer nieuwe collega’s bij komen”. Karin eindigt dan ook met de mooie en passievolle woorden: “Ik ben trots op de winkel als mooie designzaak. Iedereen is welkom en wordt behandeld zoals hij behandeld hoort te worden”. 

tuinmeubelen

Margriet

Sinds vorig jaar februari versterkt Margriet met veel plezier het team van de tuinmeubelen bij Kerkhof Laren. Het bezig zijn met ontwerpen en stijlen is een uit de hand gelopen hobby, zo is haar werkende leven altijd al een verlengstuk geweest van wat zij het allerleukst vindt om te doen: “Ik ben mijn hele leven al bezig met interieurontwerp. De VTwonen uitpluizen, mijn eigen muren een aantal keren per jaar opnieuw schilderen, ook heb ik altijd veel interesse gehad in het bekleden van meubelen”. Werken bij Kerkhof Laren was iets wat ze al langere tijd voor ogen had en trok ruim een jaar geleden de stoute schoenen aan.

directie

Nilleke

Nilleke van den Brink is de nieuwe en derde generatie bij Kerkhof Laren. Bijna twaalf jaar geleden is Nilleke, dochter van Jan van den Brink, in het familiebedrijf gerold door een marketingproject. Nilleke heeft de winkel in het afgelopen decennia zien veranderen, maar daar heeft ze zeker ook aan bijgedragen. “De winkel lay-out is wel een stuk vrouwvriendelijker geworden, Kerkhof was vroeger echt een mannenwinkel”, vertelt Nilleke. Zo heeft ze ervoor gezorgd dat het familiebedrijf met een volledige ingerichte studio, dé Vipp winkel van Nederland is. “Ik ben trots op die move”, aldus Nilleke. Ondanks dat in de afgelopen jaren er veel is veranderd in het familiebedrijf betekent het niet dat Nilleke nu stil zit. Achter de schermen is ze namelijk nog druk bezig met het continue verbeteren van Kerkhof Laren.

tuinmeubelen

Janine

Janine is sinds kort een van de nieuwe gezichten van de afdeling tuinmeubelen bij Kerkhof Laren. Hier geeft ze met plezier haar klanten advies voor hun buitenruimte of tuin die zij willen inrichten. Janine is niet geheel onbekend in dit vak: “Ik zit al meer dan twintig jaar in de interieur branche. Ik vind het belangrijk dat er een samenhang is tussen interieur en exterieur.”

Hier heeft Janine haar passie gevonden. “Ik kan heel blij worden van interieur en design, zoals ontwerpers van exclusieve merken als Gloster en Dedon”, vertelt ze enthousiast. 

werkplaats

Ronald

Kerkhof Laren heeft, en dat is uniek, een universele service
werkplaats 4 dagdelen bemand door technicus Ronald. Hij boort, freest, draait en polijstdeurbeslag. Daarom hoeven Kerkhofklanten niet maandenlang te wachten op aanpassingen aan gekochte producten bij buitenlandse fabrikanten. Dit is een van de redenen dat Kerkhof steeds meer unieke restauratie verbouwingen, buiten de regio, mag leveren. Tussendoor repareert hij Stihl tuinmachines, ofschoon door de toename van  accugereedschap dit steeds minder voorkomt. Let wel, gezien de kleine oppervlakte van de werkplaats kan er alleen aan bij Kerkhof gekochte producten gewerkt worden.

logistiek

Marco